FAQ

Waarom je huisdier preventief behandelen tegen vlooien en teken?

dinsdag 30 maart 2021

Dagelijks doe je automatisch de voordeur van je woning op slot, je auto breng je jaarlijks voor een onderhoudsbeurt naar de garage, je gaat regelmatig naar de tandarts en je eet zoveel mogelijk gezonde voeding; allemaal preventieve handelingen om problemen voor te zijn. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Dat geldt ook voor de gezondheid van jouw geliefde huisdier. Onze huisdieren vormen een steeds groter onderdeel van ons leven, als een waar gezinslid. Daarom verzorg jij je huisdier zo goed mogelijk. Daar hoort onder andere goede voeding bij, maar ook het voorkomen van bijvoorbeeld parasieten. In dit artikel kun je lezen wat het belang is van het preventief behandelen van parasieten zoals vlooien en teken.

Waarom je beter vlooien preventief tegen kunt gaan


De meest voorkomende parasiet bij honden en katten is de vlo. Vlooien kunnen voor jouw huisdier enorm hinderlijk zijn; ze bijten waardoor er jeuk en huidallergieën kunnen ontstaan. Jouw dier zal gaan krabben, dit valt op en dat is meestal het moment dat huisdierbezitters naar de dierenarts gaan voor een anti-vlooienmiddel. Geen jeuk betekent echter niet dat jouw huisdier geen vlooien heeft, en helaas zijn jeuk en huidirritaties niet de enige gevolgen van vlooien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat katten besmet kunnen raken met leukemie en kattenziekte door vlooienbeten. Al langer is bekend dat vlooien eitjes van de lintworm bij zich dragen en daardoor voor lintworm kunnen zorgen bij hond of kat. Zelfs kinderen zouden op deze manier lintworm op kunnen lopen. Ook volwassen mensen kunnen ziek worden van vlooien; de vlooien kunnen namelijk bacteriën overbrengen die de kattenkrabziekte op mensen overdraagt.

Genoeg redenen dus om jouw huisdier preventief te behandelen tegen vlooien.

De gevaren van teken voor mens en huisdier


De laatste jaren komen ze steeds vaker in het nieuws en hebben we steeds meer last van ze; teken. Het zijn kleine en nare beestjes die zich in mens en dier kunnen vastbijten. Het meest vervelende is echter dat ze ernstige ziektes kunnen overdragen. Katten worden niet vaak met deze ziektes geïnfecteerd, behalve als ze een zwak immuunsysteem hebben. Honden kunnen wel besmet raken, bijvoorbeeld met de Borrelia-bacterie. De hond zou er ziek van kunnen worden, maar de ziekte is bij de hond gelukkig goed te behandelen. De Borrelia-bacterie is echter een groter probleem voor mensen, wij kunnen er namelijk de ziekte van Lyme door krijgen. Deze bacterie is afkomstig van dieren die in het wild leven. Teken zuigen het bloed van deze dieren, waardoor ze de bacterie overnemen. Een teek kan de ziekte zo overbrengen op jou, bijvoorbeeld door een wandeling in de natuur of doordat jouw huisdier de teek bij zich droeg en nu op jouw overgesprongen is.

Sinds kort is er in Nederland een nieuw virus ontdekt dat overgebracht werd door een teek. Het kan ernstige klachten aan het zenuwstelsel veroorzaken zoals hersenvliesontsteking. Reden te meer om jouw huisdier preventief te behandelen tegen teken.


Preventie tegen vlooien en teken middels een abonnement


In dit artikel heb je kunnen lezen wat het belang is van het preventief behandelen van jouw huisdier tegen parasieten zoals vlooien en teken. Helaas vergeten we vaak snel om even naar de dierenarts te gaan, je huisdier oogt immers vrolijk, fit en gezond. Wij begrijpen dat heel goed en hebben daarom voor jou een oplossing bedacht: Een PetCare Online abonnement op Frontline!

Frontline is waarschijnlijk het bekendste en beste merk op het gebied van preventie en bestrijding van parasieten bij huisdieren. Het vloeibare middel zit in een kleine pipet en maandelijks breng je deze aan in de nek van jouw huisdier. Er bestaan verschillende soorten Frontline, voor honden en katten en in verschillende hoeveelheden per pipet. De meeste huisdierbezitters zullen het middel eens hebben aangeschaft, een abonnement Frontline levert je echter vele voordelen op, zoals:

  • Je hoeft niet naar de dierenarts;
  • Je krijgt maandelijks één pipet thuisgestuurd;
  • Dit herinnert je er automatisch aan om je huisdier te behandelen;
  • Preventief behandelen is beter dan genezen, voor jouw huisdier en voor jou;
  • Je krijgt de juiste hoeveelheid toegestuurd;
  • Frontline is een kwaliteitsproduct dat past bij jouw standaard.


Het grootste voordeel van een abonnement is natuurlijk het gemak, alles wordt in principe voor je geregeld. Je hoeft alleen maar zelf de pipet in de nek van jouw hond of kat te druppelen. Daarvoor schuif je de vacht iets op zij en leeg je de pipet op de huid. Door dit maandelijks te doen is jouw huisdier preventief beschermd tegen meerdere soorten parasieten zoals vlooien en teken.