PetCare Online stopt per direct met de vlooien en teken abonnementen service.

FAQ

Hoe kun je een vlooienval maken?

vrijdag 26 augustus 2022

Heb je vlooien in huis? Dan zul je een aantal zaken moeten doen om de vlooien weg te krijgen. Door middel van een vlooienval kun je de nare beestjes vangen. Daarnaast zul je aan bestrijding en preventie moeten doen. In dit artikel kun je lezen wat een vlooienval precies is en hoe je deze kunt maken. Daarnaast vertellen we je hoe je aan verdere bestrijding en preventie kunt doen. 


Wat is een vlooienval?

Een vlooienval is een hulpmiddel waar vlooien mee gevangen en gedood kunnen worden. Heb je op een specifieke plek in je huis last van vlooien? Dan is de vlooienval daar een zeer goed hulpmiddel voor. Een vlooienval kun je zelf maken, je hebt daar slechts eenvoudige huishoudmiddelen voor nodig. De kans is groot dat je deze al in huis hebt. Je moet er wel mee rekening houden dat de val alleen de vlooien vangt en dood op deze specifieke plek. Om een vlooienplaag geheel op te lossen zul je aanvullende bestrijdingsmethoden moeten gebruiken. 


Hoe kun je een vlooienval maken?

Een vlooienval maken is heel eenvoudig. Je hebt een lage schaal nodig waar de vlooien makkelijk in kunnen springen. Dan kun je denken aan een bord met opstaande rand, een bakplaat of een grote deksel. Deze vul je met water. Daarna voeg je één of twee eetlepels afwasmiddel toe. Deze meng je met de hand even met het water. Het afwasmiddel is nodig omdat de vlooien niet verdrinken in gewoon water. Door afwasmiddel toe te voegen kunnen de vlooien door het wateroppervlak zakken. 

Zet de schaal neer op de plek waar je de vlooien hebt gezien. Zijn er meerdere plekken? Dan zet je meerdere schalen neer. De vlooien worden vooral ´s nachts actief. Laat de schaal dus zeker een hele nacht staan. Het best kun je nu huisdieren uit deze kamer houden, anders springen ze over. In de ochtend maak je de schaal leeg, vul deze aan en herhaal het proces totdat er geen vlooien meer in de val komen. 

Je kunt ervoor kiezen om de vlooien naar de val te lokken. Dat doe je door een spotlamp op het schaaltje te richten. Vlooien zullen aangetrokken worden door licht en warmte. 


Waar verstoppen vlooien zich?

Vlooien blijken zich vaak op bepaalde plekken te verstoppen. Waarschijnlijk zijn dit plekken waar ze voldoende warmte hebben om zich te ontwikkelen. Deze plekken zijn: 

  • In vloerbedekking of in een tapijt;
  • Rond de ligplekken of manden van huisdieren;
  • In hoeken van een woning bij de plinten;
  • Rond voederplekken van de huisdieren;
  • In banken of op kussens. 


Verdere bestrijding van vlooien

Een vlooienval is een goede methode om vlooien op een bepaalde plek te vangen. Als je echter een vlooienplaag in huis hebt, dan zul je aan aanvullende bestrijding moeten doen. De vlooien zullen waarschijnlijk ook in de rest van je huis zitten. Het best kun je een professioneel bedrijf inhuren om alle vlooien in je huis te doden. Daarnaast zul je kleden van de hond of kat goed moeten wassen. Vlooien en een wasmachine, dat is geen goede combinatie. Draai een warm en lang programma, dat is genoeg om alle vlooien en neten te doden. 

Nog beter dan bestrijding van vlooien is preventie. Een vlooienplaag wordt namelijk vrijwel altijd veroorzaakt door onze huisdieren. Door gebruik van een vlooienkam kun je bepalen of jouw huisdier vlooien heeft. Vlooien zijn niet altijd zichtbaar, maar je kunt ook aan vlooienpoep zien of jouw geliefde viervoeter last heeft van vlooien. Daarnaast bestaan er goede middelen om vlooien weg te houden van jouw hond of kat. 


Een PetCare Online abonnement op Frontline voor preventieve bestrijding van vlooien

Een vlooienval; in dit artikel heb je kunnen lezen wat het is en hoe je een vlooienval kunt maken. De vlooienval is een bestrijdingsmiddel van vlooien. Voorkomen is echter altijd beter!

Je kunt voorkomen dat je kat of hond vlooien krijgt door jouw huisdier preventief te behandelen met een middel tegen vlooien. Op dit gebied bestaan verschillende middelen zoals tabletten, een vlooienband en handige vloeibare middelen in een pipet.

Frontline is waarschijnlijk het bekendste en beste middel op gebied van bestrijding van parasieten bij huisdieren, zoals vlooien en teken. De meeste mensen kopen dit middel bij de dierenarts, maar hoe handig zou het zijn als jij maandelijks een pipet in je brievenbus zou krijgen? Op zo’n manier kun jij precies op het juiste moment jouw huisdier behandelen. Wij bieden jou via PetCare Online de mogelijkheid om eenvoudig een abonnement op Frontline af te sluiten. Geen geregel, geen zorg, geen vlooien, alleen maar gemak.