PetCare Online stopt per direct met de vlooien en teken abonnementen service.

FAQ

Tips & Tricks

Behandeling van vlooien en teken in najaar en winter

Behandeling van vlooien en teken in najaar en winter blijft belangrijk

Read more
Gast Blog 1 Piet Hellemans - Honden aanschaf advies

Honden zijn geweldig, maar het is wel verstandig om een expert te vragen naar advies vóórdat je tot aanschaf over gaat.

Read more
Waarom je huisdier preventief behandelen tegen vlooien en teken?

Onze huisdieren vormen een steeds groter onderdeel van ons leven en verdienen dezelfde preventieve zorg als wij.

Read more
Gast Blog 2 Piet Hellemans - Katten aanschaf advies

Als je een kat wilt aanschaffen sta je voor een paar keuzes, ieder met hun voor- en nadelen.

Read more
5 weetjes over vlooien

Elke huisdiereigenaar zal ze kennen; vlooien. Maar wat weet je echt over de vlo?

Read more
Hoe kun je vlooien bestrijden in huis?

In dit blog kun je lezen hoe je vlooien in huis kunt bestrijden. We verklappen alvast: Voorkomen van vlooien is altijd beter!

Read more
Hoe herken je vlooienallergie bij je huisdier?

Vlooienallergie bij je huisdier is een ziekte die veel voorkomt. Vooral honden hebben er vaak last van. De allergie ontstaat omdat de hond of kat overgevoelig is voor vlooienspeeksel.

Read more
4 weetjes over teken

De afgelopen jaren komt de teek steeds meer in het nieuws, maar wat weten we eigenlijk echt van dit kleine beestje?

Read more
Hoe lang overleven vlooien in huis?

Vraag jij je af hoe lang vlooien in huis kunnen overleven? Als jouw huisdier eenmaal één vlo heeft, dan kan deze zich razendsnel vermenigvuldigen.

Read more
Gast Blog 3 Piet Hellemans - Op vakantie met je hond of kat

Vakantie vier je het liefst met je hele gezin, dus daar hoort de hond en kat ook bij, of niet?

Read more
Hoe belangrijk is de financiële zorg voor je huisdier?

Het is heel normaal dat we ons hele gezin verzekeren tegen ziektekosten. Hetzelfde zou moeten gelden voor onze huisdieren.

Read more
Gezonde huisdieren zijn blije huisdieren

Huisdieren maken steeds meer een onderdeel uit van ons gezin, ze maken ons leven zelfs een stukje mooier. Wij helpen jou om te zorgen dat jouw huisdier net zo gelukkig is als jij.

Read more
Hoe kun je teken verwijderen met een tekentang?

Teken kun je eenvoudig zelf verwijderen met een zogenaamde tekentang. In dit blog kun je lezen wat een tekentang is en hoe je deze moet gebruiken.

Read more
Wat voor soorten vlooienmiddelen bestaan er?

Heeft je huisdier last van vlooien, of heb je vlooien in huis? Er bestaan verschillende vlooienmiddelen om deze lastige beestjes te bestrijden.

Read more
Wat voor soorten tekenmiddelen voor huisdieren zijn er?

In dit blog kun je lezen wat voor soorten tekenmiddelen er zijn zodat jij een weloverwogen keus kunt maken om teken bij je huisdier te voorkomen.

Read more
Alles over het ontvlooien van je huisdier

Wil je weten hoe je jouw huisdier moet ontvlooien? In dit blog kun je alles lezen over het ontvlooien van je kat of hond!

Read more
Welke soorten teken bestaan er en hoe herken je ze?

In Nederland komen ongeveer 15 soorten teken voor. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende soorten in Nederland en hoe je ze kunt herkennen.

Read more
Hoe kun je vlooieneitjes herkennen?

Om je kat of hond last en leed te besparen wil je vlooien natuurlijk bestrijden. Vlooien zul je wel herkennen, maar hoe herken je de eitjes van vlooien?

Read more
Kan een teek onderhuids zitten bij mijn huisdier?

Heb jij een vermoeden dat jouw huisdier een teek onderhuids heeft? De kans is zeer onwaarschijnlijk. Toch besteden we in dit blog aandacht aan deze vraag.

Read more
Hoeveel beweging heeft een hond nodig?

Hoeveel beweging heeft een hond precies nodig en om wat voor beweging gaat het dan? In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Read more
Heeft mijn kat meer beweging nodig?

Lichaamsbeweging is essentieel voor de gezondheid van elk dier, dus ook van jouw kat. Katten lijken gelukkig als de hele dag kunnen luieren in de vensterbank. Om geestelijk en lichamelijk gezond te blijven hebben ze echter wel degelijk inspannende activiteiten nodig. In dit artikel kun je meer lezen over beweging bij katten.

Read more
Wat is de beste voeding voor katten?

Wat is nu echt gezonde voeding voor katten? Er bestaan zoveel verschillende merken, daarnaast kun je kiezen voor droogvoer of zogenaamd nat voer als vlees. Welke voeding voor katten moet je kiezen en hoeveel heeft de kat nodig? In dit artikel kun je er meer over lezen.

Read more
Wat is gezonde voeding voor honden?

Als er iets op de wereld bestaat waar de meningen over zijn verdeeld, dan is het wel voeding. Bovendien lijkt iedereen er wel een mening over te hebben. Maar wat is nu echt gezonde voeding voor honden? In dit artikel kun je er meer over lezen.

Read more
Een jaarlijkse gezondheidscheck voor je huisdier; een must of niet?

Om te kijken of je huisdier nog helemaal gezond is, kun je jaarlijks een gezondheidscheck laten uitvoeren door de dierenarts. Dieren zijn erg goed in het verbergen van pijn, waardoor de kans groot is dat je er te laat achter komt dat er iets mis is met je geliefde huisdier. Om ziektes en problemen op tijd te ontdekken, is een jaarlijkse gezondheidscheck dus geen overbodige luxe. Een behandeling is in de meeste gevallen een stuk effectiever als je er op tijd bij bent.

Read more
Hoe kun je vlooienpoep herkennen bij hond of kat?

Op onze tips en tricks pagina kun je veel informatie vinden over honden en katten en de nare plaaggeesten die ze kunnen hebben zoals vlooien en teken. In dit artikel kom je alles te weten over vlooienpoep. Eerder heb je kunnen lezen hoe je vlooien kunt herkennen. Het is echter niet altijd even makkelijk om te bepalen of jouw kat of hond vlooien heeft. Als jouw huisdier er erg veel last van heeft, dan zul je de vlooien wel zien lopen in de vacht of op de huid. Gaat het echter om enkele exemplaren, dan kunnen ze zich heel goed verstoppen.

Read more
Een belangrijk onderdeel van hondenverzorging: Vachtverzorging

Als baasje wil je toch dat jouw hond zo blij en gelukkig mogelijk is? Om dat te bewerkstelligen zul je jouw hond zo goed mogelijk moeten verzorgen. Daar hoort ook vachtverzorging bij. Niet iedere hondenbezitter verzorgt de vacht van zijn of haar hond. Ook weten mensen vaak niet hoe je dit goed uitvoert. Moet een hond gewassen worden, moet je de hond dagelijks kammen en wat hoort er nog meer bij vachtverzorging? In dit blog kun je er alles over lezen!

Read more
Ontwormen van katten en honden; is het echt nodig?

Ontwormen van de hond en kat is heel belangrijk voor de gezondheid van jouw huisdier. Wormen kunnen namelijk ziektes en problemen veroorzaken. Het is echter ook voor de gezondheid van jezelf belangrijk om jouw huisdier te ontwormen. Als mensen in aanraking komen met de eitjes van wormen, dan kunnen ze ook besmet raken en klachten krijgen. Gezonde huisdieren zijn blije huisdieren! Daar wil je als baasje toch alles aan doen? In dit artikel kun je daarom alles lezen over ontwormen.

Read more
Steeds meer teken in Nederland; wat kun je er tegen doen?

Ook onze trouwe viervoeters lopen meer kans dat ze een teek oplopen. Gelukkig kun je als baasje daar wat aan doen. Het best kun je preventief optreden tegen teken. Hoe doe je dat voor jezelf en voor je huisdier? In dit artikel kun je er alles over lezen!

Read more
Teek eruit halen: Gebruik de tekenpincet!

Een bekende ziekte die door teken wordt overgebracht is de ziekte van Lyme. Het is daarom belangrijk om de teek zo snel mogelijk te verwijderen uit de huid. Hoe langer de teek in de huid zit, des te groter de kans op ziektes. Hoe kun je een teek eruit halen? Hier bestaan verschillende middelen voor zoals de tekenpincet.

Read more
Vlooien bij mensen; ben jij gebeten?

Vlooien zitten vooral bij dieren, maar het kan ook voorkomen dat vlooien bij mensen zitten. Ze zullen dan niet alleen op je zitten, maar het ook dat je door een vlo gebeten wordt. In het verleden hebben we geleerd dat vlooien ziektes met zich mee kunnen dragen. Bestrijding van vlooien is daarom heel belangrijk. In dit artikel kun je alles lezen over vlooien bij mensen.

Read more
Een vlooienkam; wat is het en hoe gebruik je het?

Het vaststellen van vlooien bij een hond of kat is niet altijd even makkelijk. Jouw huisdier kan jeuk hebben en daardoor krabben of bijten, maar dat hoeft niet altijd door vlooien te komen. Door gebruik van een vlooienkam kun je zeker weten of jouw huisdier last heeft van vlooien. Als je eenmaal een vlo hebt gevonden of vlooienpoep, dan kun je aan bestrijding gaan doen. Preventie is echter nog beter dan bestrijding. In dit artikel kun je daarom lezen wat een vlooienkam is, hoe je het gebruikt en hoe je jouw huisdier kunt beschermen tegen vlooien.

Read more
Vlooienplaag in huis; hoe komt het en wat doe je eraan?

Heb jij een hond of kat die zich veelvuldig krabt? Dan is de kans groot dat ze last hebben van vlooien. Vlooien zijn ongedierte die graag honden en katten opzoeken om bloed af te tappen, met jeukende vlooienbeten als gevolg. Naast jeuk kunnen vlooien ook infecties overbrengen, zoals lintwormen of de kattenkrabziekte. Vlooien zijn lastig te bestrijden, daarom is het van belang om er op tijd bij te zijn, zodat je een vlooienplaag kunt voorkomen. Hoe komt het dat er een vlooienplaag in huis ontstaat? Wat kun je eraan doen? En hoe kun je een vlooienplaag voorkomen? In dit blog vertellen we je er alles over.

Read more
Hoe kun je een vlooienval maken?

Heb je vlooien in huis? Dan zul je een aantal zaken moeten doen om de vlooien weg te krijgen. Door middel van een vlooienval kun je de nare beestjes vangen. Daarnaast zul je aan bestrijding en preventie moeten doen. In dit artikel kun je lezen wat een vlooienval precies is en hoe je deze kunt maken. Daarnaast vertellen we je hoe je aan verdere bestrijding en preventie kunt doen

Read more